Wat is DNS synchronisatie?

De server voorziet in de vertaling van een domeinnaam in een numeriek adres (ip adres) dat een computer identificeert op het internet. Uw domeinnaam is dus gekoppeld aan een nummer.

Als u een domein verhuist, dan moet het nieuwe nummer worden door gegeven aan het internet. Dit duurt gemiddeld tussen de 48-72 uur. Tijdens deze periode kunnen snelle DNS servers bezoekers naar uw nieuwe adres sturen en langzame DNS servers nog naar het oude.

Door niet meteen uw oude account op te zeggen heeft u 2 websites, die identiek zijn aan elkaar. Bezoekers zullen dus geen verschil in content zien.

Na uiterlijk 72 uur komen alle bezoekers naar uw nieuwe webserver en heeft u geen downtime gehad.