Wat is SMTP? Wat is SMTP authenticatie en waarom moet ik geauthenticeerd worden?

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) is een protocol voor het verzenden van mail over het internet. Het wordt gebruikt in conjunctie met zowel POP3 als IMAP, protocols die u in staat stellen mail te downloaden van een mail server naar uw computer. SMTP wordt gebruikt voor uitgaande mail, terwijl POP3 en IMAP voor inkomende mail worden gebruikt.

Als u een email client wilt gebruiken zoals Microsoft Outlook of Netscape Communicator om e-mail te verzenden, moet u de client zo configureren dat deze met de juiste SMTP mail server verbindt, elke keer dat u mail verzendt.

SMTP authenticatie is een manier om ervoor te zorgen dat uitgaande mail daadwerkelijk vanaf u worden verzonden en niet vanaf iemand anders die toegang tot uw SMTP server heeft verkregen, zoals een spammer. Elke keer dat u inlogt op uw e-mail client, zult u geauthenticeerd moeten worden voordat u emal kunt verzenden. Alles wat u hoeft te doen is uw e-mail te controleren (dat wil zeggen, verbinding maken met de POP3 of binnenkomende mail server). Als u dit eenmaal heeft gedaan, bent u geauthenticeerd voor de gehele periode dat u ingelogt blijft.