Op dit moment heeft Spamcop een probleem (domeinnaam niet verlengd; niet echt professioneel), zie ook: https://www.spamcop.net (onderaan de melding "This Domain Name Has Expired - Renewal Instructions").

Doordat de website van Spamcop dus niet bereikbaar is, kunnen wij geen de-listing aanvragen voor het server IP-adres. Veel providers maken nog wel gebruik van een (eerdere) gepubliceerde spam lijst, waardoor tal van servers geblokkeerd zijn (door zogenaamde "false positive" melding).
Zie ook: https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/l9asw7/spamcop_domain_expiredparked/

Helaas is het wachten totdat andere partijen de lijst van Spamcop niet meer gebruiken of dat Spamcop hun domeinnaam wederom verlengd. Hier hebben blijkbaar meer providers last van en kunnen wij helaas niks aan doen.
Dit heeft betrekking op een aantal servers (niet allemaal) en met name emails richting Outlook Office 365 accounts.

Excuses voor het ongemak, maar hier kunnen wij momenteel ook weinig aan veranderen.

Update 16:18
Er komen wereldwijd steeds meer melding en klachten hierover. Indien Spamcop niet ge-heractiveerd wordt, dan zullen de andere partijen (o.a. Office 365) deze blacklist niet meer moeten gebruiken.
Gezien het effect hiervan (groot), vermoeden wij dat andere partijen deze blacklist op korte termijn niet meer zullen gebruiken.

 

Update 18:01
Tot dusver lijkt Microsoft hier geen (snelle) actie te ondernemen helaas en is de domeinnaam Spamcop.net verlopen (en overgezet op een andere partij). Dus wij vermoeden dat dit het einde is van Spamcop.
Wat kunt u doen om de zaak te bespoedigen? Neem contact op met Microsoft en geef aan dat men niet meer de Spamcop.net zwarte lijst moet gebruiken. Dan zou het opgelost moeten zijn.
Het meerendeel van onze klanten, die "Outbound" spamfiltering (premium optie) gebruiken ervaren dit probleem niet. Deze optie is niet beschikbaar op de DirectAdmin budget pakketten helaas.Zondag, Januari 31, 2021

« Terug

Powered by WHMCompleteSolution